+420 720 948 409
´
info@jezevcicivnouzi.cz
Bílov 105, Bílov 74301

NOVÝ PŘÍJEM JVN - IVÁNEK

13.1.2024 jsme přijali z veterinární kliniky NZ, která nás oslovila o okamžitou pomoc pro dvouletého opuštěného pejska se zraněním, která nemají jak řešit (specialista a vybavení).
Statečný kluk dostal jméno IVÁNEK.
Již má kompletní vyšetření u paní doktorky Zuzky za sebou.
Hematologie a biochemie ok, anaplasma + ostatní klíštěcí nemoci negativní, parvo test negativní.  Hladina t4 nízká a vysoké TSH,  což ukazuje na hypothyreozu, ale klinicky je ok, zatím bez terapie. Za pár dní kontrola. Moč i stolice odchází samovolně.
Má zlomený obratel. Viz rtg.
Chodit nebude nikdy. Ale žít bude zcela normálně s naší pomocí. Aby mohl do vozíku a žít aktivní život, musí podstoupit operaci zpevnění. Tuto provede specialista MVDr.Iva Trojanová (ortoped+neurochirurg), která dojíždí operovat k naší paní doktorce Zuzce. Takže v tomto týdnu operaci společně provedou.
IVÁNEK je moc hodný, bude akčňák.
Kamarádi, operace bude velice nákladná, dle informace od paní doktorky, cca 50 tisíc. A výsledek - nebudeme říkat, že bude sto pro, v těchto případech může dojít k odumření míchy a ochrnutí celkovému. Ale máme takové případy a vše proběhlo pozitivně. Věříme, že i tento případ bude cajk. Musí.
Velice děkujeme za důvěru a podporu.
Ivánku, vítej v JVN Domově Efef. Do operace zůstane u paní doktorky.